کنسولگری افغانستان در مشهد: ما و مهاجران افغانستانی دعاگوی دولتمردان ایران هستیم طالبان: با بیم و امید سرنوشت هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران را دنبال می‌کنیم سازمان ملل: تغییرات اقلیمی اثرات ویرانگری بر مردم افغانستان دارند هشدار در رابطه با خطر وقوع سیل در ۱۲ ولایت افغانستان (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قربانیان سیل در افغانستان به ۴۰۰ نفر رسید (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تلفات حمله به گردشگران خارجی در بامیان به شش تن افزایش یافت هشدارها درباره خطر فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان پس از وقوع سیل هشدار درباره وقوع سیل در ۱۶ ولایت افغانستان سخنگوی وزارت خارجه اقدام تروریستی بامیان را محکوم کرد افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی سد سلما در هرات پر شد | هشدار درباره وقوع سیل در هرات سیل در ولایت غور افغانستان جان ۵۰ نفر را گرفت + فیلم و عکس غربت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران در حمله افراد مسلح ناشناس ۴ گردشگر خارجی در بامیان کشته شدند هشدار کاظمی قمی به اروپا | تداوم بحران در افغانستان گریبانگیر شما خواهد شد ویدئو | سیل در بغلان افغانستان به روایت تصویر هلال احمر از ارسال اقلام امدادی به مناطق سیل‌زده افغانستان خبرداد آغاز موج جدید بارندگی و احتمال وقوع سیلاب در افغانستان از جمعه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بار تغییرات اقلیمی بر دوش مردم غریب افغانستان هلال‌احمر افغانستان از ایران برای کمک به سیل‌زدگان بغلان درخواست کمک کرد
سرخط خبرها

درختی در ازدحام غریبان | به‌مناسبت زادروز ابوطالب مظفری، شاعر افغانستانی ساکن مشهد

  • کد خبر: ۴۹۴۵۸
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
درختی در ازدحام غریبان | به‌مناسبت زادروز ابوطالب مظفری، شاعر افغانستانی ساکن مشهد
اگر بخواهیم ادبیات افغانستان و به‌ویژه ادبیات مهاجر را در ایران رج بیندازیم، به نام ابوطالب مظفری در اولین بافته‌های آن برمی‌خوریم. شاعری که همین روزها پنجاه‌و‌پنج‌ساله شده است.

سلمان نظافت یزدی | شهرآرانیوز - نامی درخشان در حوزه ادبیات افغانستان و مهاجرت. شاعری اندوهگین اما معترض که استمرار حضورش در دفتر دُر دری حضوری پرمایه و درخشان است. نام ابوطالب مظفری با محمدکاظم کاظمی گره خورده است، اگرچه مظفری چندان اهل دیده شدن نیست و شاید همین انزوای خودخواسته باعث شده است آن‌چنان که باید در محافل عمومی‌تر شناخته نشده باشد.

 

اما اگر پای حرف هرکدام از شاعران مهاجر افغانستانی در نسل‌های مختلف بنشینیم به نام مظفری می‌رسیم، شاعرانی که هر کدام امروز گوشه‌ای از دنیا مشغول زندگی هستند، شاعرانی که مظفری در شعری درباره‌شان نوشته است: «...تو مسافر ناگزیر بادهای غریب/ من باشنده ناگزیر این خاک عجیب/ در اینجا غریب در آنجا غریب / دنیا بر نمی‌تابد انگار/ ازدحام غریبان را/ که هر برگی از ما را به سمتی می‌دواند باد...»

 

اما مظفری خودش برگ نبوده است که برود، او سال‌های سال در مشهد حضور داشته است، در مشهد درس حوزه خوانده، در همین شهر سوگنامه بلخ، پایتخت پریان و... را سروده و نوشته است و به ستونی در ادبیات مشهد و ایران و افغانستان بدل شده است و با همتی والا و تواضعی چشمگیر در دفتر دُر دری و این سال‌ها با نام پارسی‌زبانان، درختی شده است که تکیه‌گاه برگ‌هایی است که روزی از دُر دری به خاکی ناآشنا رفته‌اند و هر کدام هر زمان دلشان برای شنیدن شعر فارسی و چای سبز تنگ شده است، سراغ دُر دری و مظفری را گرفته‌اند.

 

ابوطالب مظفری اگرچه همین روزها پنجاه‌وپنج ساله شده است اما هنوز هم همانند دوران جوانی به مسائل اجتماعی ایران و افغانستان حساس است و با زبانی تلخ و معترض واکنش نشان می‌دهد! نمونه‌اش همین اتفاقات دردناک اخیر افغانستان بود؛

 

«هرچند وضع جمله‌جهان زار و درهم است

کابل سیاه‌بخت‌ترین شهر عالم است

 

ماهی، اگر که هست به عالم، محرّمی

این‌جا تمام سال، هوایش محرم است

 

شهری در آن نه چشم امیدی به سوی خلق

نه سیر دود ناله سوی عرش‌اعظم است

 

هر پیچ کوچه، چاه و شغاد است در کمین

تنها نه نقل کشتۀ‌ اسطوره، رستم است

 

هرچند کس نشان و بیان از علی ندید

اما درخت‌‌ها همگی ابن ملجم است

 

هرجا که درد بود، داوا داشت در پی‌اش

این زخم کابل است که بی نوش و مرهم است

 

ای شهر پر حکایت تاریخ، ای عزیز

افسوس واژه در بدل سوک تو کم است...»

 

باری، حضور ابوطالب مظفری به عنوان چهره‌ای شناخته شده در افغانستان و ایران و در این شهر گنجی است که آن‌چنان که باید و شاید به آن توجه نشده است و دریغ است که استاد را در این شهر داشته باشیم و نهادهای فرهنگی و هنری و برنامه‌های تلویزیونی که در این شهر ساخته می‌شود به دنبال شاعران پایتخت‌نشین باشند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->